Ngimpi mBandungan

sopo pilihanmu?

Tulisan kanggo sing tlaten moco lan sakdermo opini. Ora pingin menghasut utawa piye2. Kebebasan berpendapat rak yo oleh to. Tur aku rarep ngajak debat lagi suwung ae. Mbok menawa ae tulisan iki migunani. Yen Ora yowes spam ae.

Kayane kuthoku wes mulai panas, gesek ngiwo nengen aku bingung milih sing endi. Aku tak gawe coret-coretan dinggo guyonan ben suhune rodo adem. Gek-gek malah samsoyo panas ha ha. Jujur, aku anyel poll karo kahanan iki. Wes cukup sabar meneng nunggu gebrakan kreatif putra daerah tapi kok yo mak thung jleb.


Alkisah kangmas prabu Drestarasta putra resi Abyasa si penguasa kerajaan astina dan dewi Ambika yang berani-beraninya megangkat diri menjadi raja di Astinapura weleh weleh weleh raja kok buta yo..to…lagian kangmas Drestarasta jan jan e cuman nggenteni paklik Pandu yang mangkat gasik dan kangmas prabu Drestarasta ini berjanji bakal mengembalikan tahtanya pada poro Pendowo putra-putranya paklik Pandu setelah mereka dewasa lha tapi kekuasaan sudah ditangan yo jelas eman-eman yen kudu dilepaskan begitu saja.

Singkat cerita, kangmas Drestarasta #ora_lilo yen kabeh fasilitas yang selama ini sudah dinikmati hilang begitu saja. Lha yo jelas to ibarat setiap hari biasa makan rica-rica rusa yang dihidangkan ala carte oleh gadis gadis yang suara tawa nya riang dan renyah di telinga, eee … lha kalo turun tahta iso iso mung mangan ramban godong kates tidak ada lagi suara tawa riang dan renyah gadis-gadis belia ono ne mung ngrungokke mbok wedok nggresulo, akirnya munculah sifat keserakahan mengapa tidak melakukan rekayasa agar orang dekatnya sendiri yang mendapatkan tahta dan menjadi raja? bukankah semua bisa diatur?

Jika dikaitkan dengan jaman sekarang figur kangmas Drestarasta ini mirip dengan figur para pejabat yang tidak mau menyerahkan kekuasaan sesuai aturan main. Dia merekayasa agar orang terdekatnya bisa menggantikan jabatannya.

Opo rep koyo rezim ‘penak zamanku’ mbiyen yo? Sssttt …. nak omong ati-ati, dicidhuk ngko.

Malah saiki rak yo podho wae to, rojo-rojo kecil berusaha bertahan mempertahankan kekuasaan ora peduli track record kerjaane koyo kepiye seng penting “survive”. Mbuh tujuane opo pikiro dhewe-dhewe. Ngene iki kah sing diarani oligarki? Aku salah yake. Maklum sekolah wae ra lulus aku. Ojo digugu.


Saiki yen tak trawang kutho ku iki potensial bingits lho. Sektor industri pabrik sak bajeg, pariwisata ngerti dhewe akeh tempat viral, kebudayaan duweni maneko warno kesenian. Candi dll. pertanian sawangen ijo royo-royo loh jinawe, bahkan duwe kota kembang, nanging kok kayane nggor ngono-ngono ae.

Sorry, mergo aku wong event, yo tolok ukure event. Tak tunggu ora ono acara2 sing nekakkake masyarakat luar. Terutama asing. (Sakdurunge korona lho). Padahal potensial nekakke wisman ra kalah karo dewata.

Yen kutoku iso dadi destinasi favorit otomatis ndhongkrak perekonomian. Yen kui iso urip lan saling kerjasama ora mokal bakal ningkatke PAD. Rakyat sejahtera. Iso nggo mbangun infrastruktur sing kurang, infrastruktur ki ora mbur dalan lho. Saiki erane wes bedo adoh karo mbiyen. Wifi, cctv, aplikasi, it, dll kabeh sing berbasis web. Adoh mikir e yen njelaske ora cukup wektu ne nok kene. Gek-gek malah ora gaduk kuping. Rarep tak bocori ideku, ngko ndak digawe proyek terus gawe rayahan. Di dheneki kae nggonku kae nggonmu. Hmm …


Jaman saiki #butuh_kaum_milleniel sing visioner, kreatif, inovatif, ulet, gasss, trabas, semangat pantang kendor. Yen ora ngono wah semakin ketinggalan, rakyat kelaparan raono pegawean. Jajal yen sak daerah iki kabeh diuripke jan urip tenan seko kabeh sektor kuwi, mesti bakal rakyat seneng loss doll ra rewel. Ra rewel mergono rung paham. Saiki kerjo rekoso esuk awan bengi tapi mlayune duit nok liya daerah. Nggo bayar kuliah nokndi? Blanja online mlayu ndi? Mall ngendi? Sepira sing mlebu awake dhewe? Iki yake lho nggur guneman.

Saiki kabeh mau gumantung nok pemimpine. Pemimpine sing rep mbok coblos sesuk. #Lha_sopo_pilihane? Wah mbok pikir dhewe ae. Aku tak ngguyu wae dewe nok studio kene. Tak rekam nggo kenang2an anak putu.


BTW Lur, … aku wingi jalan-jalan tekan mBandungan kono apik, gemerlap lampu yen tak tonton mirip koyo nang legian Bali lho. Kabeh serba logo biir. Daripada terselubung tapi yo sakjanne ketok nyolok mbok yo dikembangke sisan ora setegah-setengah ngono kuwi, riskan pungli.

Yen aku mergo koyo ngono kui ora iso dibrantas yo dimanajemen sing apik sisan. Sentralisasi seluruh kegiatan karoke dugem dan sejenisnya dipusatke no kono tapi diatur piye carane. Bilyard lan kasino dibangun sing elegan. Mbok menawa koyo Genting malaysia utawa Universal singapore kono. Malah iso dadi wisata anyar to?

Aku wes ra sabar pingin ono perubahan. Gebrakan yang hebat neng kutha ku. Yo orak? Yen dilarang yo babat sisan resiki. Yen raiso yo di up ke sisan. Ojo setengah2, sing tegas. Iki lagi perkara siji. Iseh akeh sing kudu ditonton saka njobo kerdus.

Yen wes mlaku, banjur gawe pusat kesenian sing nampilke seniman2 secara rutin. Dikelola sing apik mesti payu kok. Asal ditunjang kabeh sektor. Sorry merga aku wong seni juga lho, dadi ben kecipratan sithik.

Gegayuh iki sebates impen. Nunggu pirang tahun maneh.

Ya wes turu maneh. Tangi , madang, ngising main game turu maneh mengko rak yo ono titisan prabu sing bakal njogo lan dadi yayi seng agawe daerah ku iki dadi koyo impen-impen ku iki.

buntungsuwung

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s